Josip Hetrih

Moje ime je Josip Hetrih i autor sam bloga Starters, specijalizirao sam se za savjetovanje malih i srednjih poduzeća, odnosno poduzetnika početnika. Svaki početak u poslovanja (ne)mora biti težak, a vjerujem da će vam svi savjeti i iskustva koja ću podijeliti s vama olakšati put do uspješnog poduzeća. Od početka svoje karijere usmjeren sam na poduzetništvo, a više o meni saznajte u nastavku.

Završio sam diplomski stručni studij Menadžment malih i srednjih poduzeća na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (danas Veleučilište u Virovitici) s prosjekom ocjena 5,00. Dobitnik sam Dekanove nagrade za iznimne rezultate postignute tijekom studiranja na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Menadžmenta.

Poslovnu karijeru započeo sam 2015. godine u Gradu Slatini na mjestu stručnog suradnika za gospodarstvo i razvoj. Karijeru sam nastavio u Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine na mjestu stručnog suradnika za pripremu i provedbu projekata sve do rujna 2017. godine kada počinjem raditi u PP Orahovici kao asistent voditelja za nacionalne i EU fondove. Bio sam osnivač i vlasnik poduzeća HS Consulting j.d.o.o. specijaliziranog za poslovno savjetovanje u području EU fondova do 2019. godine, od kada sam u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije na mjestu zamjenika direktora gdje sam zadužen za vođenje Mreže inkubatora u Slatini, Orahovici, Pitomači i Virovitici. Kroz Mrežu inkubatora svakodnevno radim sa više od 40 poduzetnika početnika i zajedno s njima „živim“ njihove uspješne priče.

Autor sam dva znanstvena rada na temu razvoja malih i srednjih poduzeća te razvoja poduzetničkih zona i poslovne infrastrukture malih gradova. Na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održavam gostujuća predavanja iz kolegija Investicijski menadžment, kolegija Menadžment malih i srednjih poduzeća te kolegija Integrirani sustavi upravljanja. Završio sam više programa osposobljavanja u području pripreme i provedbe EU projekata. U slobodno vrijeme bavim se nogometom, tenisom i fotografijom.